Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ΤΜΗΜΑΤΑ


Σας καλωσορίζουμε στην νέα χορευτική σεζόν όπου με όρεξη και φέτος θα μεταφέρουμε την παράδοση όπως αρμόζει στην Κύπρο. Ενημερωθείτε για τις ομάδες μας καθώς και τις ώρες διδασκαλίας.

Έναρξη Μαθημάτων τη 1η εβδομάδα του  Σεπτέμβρη.

Τα μαθήματα χορού είναι δύο (2) φορές την εβδομάδα μονόωρα ή μία (1) φορά την εβδομάδα δίωρα .

 

Τμήματα Προπαίδειας

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε παιδιά προδημοτικής εκπαίδευσης όπου η μέθοδος διδασκαλίας διαφέρει κατά τα παιδιά της δημοτικής εκπαίδευσης και τους ενήλικες. Μαθαίνουν να γνωρίζουν τη παράδοση μέσα από τα τραγούδια, τις ενδυμασίες και τα παραδοσιακά υλικά αγαθά. Ο χορός διδάσκεται με μεθοδικότητα για να παραμένει το παιδί ξεκούραστο και να είναι αντιληπτό το τι διδάχθηκε.

Τμήματα Αρχαρίων

Σε αυτό το τμήμα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι φίλοι που θέλουν να γνωρίσουν την χορευτική κουλτούρα ανεξαρτήτως καταγωγής. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν έχετε ξανακάνει χορό. Εσείς βάζετε την όρεξη και παρουσία σας ενώ εμείς την τεχνογνωσία μας. Στο τέλος του πρώτου τρίμηνου ο χορευτής θα είναι σε θέση να γνωρίζει τα πατήματα των πιο διαδεδομένων χορών και παραδοσιακών και λαϊκών. Επίσης θα έχει γίνει μια καλή εισαγωγή σε βασικές φιγούρες που θα είναι και η βάση για την μετέπειτα ανάπτυξη της τεχνική του χορευτή.

Τμήματα Προχωρημένων

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε μαθητές που έχουν  την διάθεση να εξελίξουν περαιτέρω την τεχνική τους σε επίπεδο χορευτή. Ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται είναι δύο (2) έτη εμπειρίας στο χορό. Το τμήμα γνωρίζει αρκετές φιγούρες ενώ τα πόδια των χορευτών έχουν αρχίσει να λύνονται.  Οι χορευτές έχουν αποκτήσει την αυτοπεποίθηση να βγουν μπροστά και να εκτελέσουν όρτσες-φιγούρες με το δικό τους πλέον χορευτικό ύφος.  Οι χορευτές είναι σε επίπεδο όπου αρχίζουν να δημιουργούν το δικό τους προσωπικό χορευτικό χαρακτήρα.

controls_prev
controls_toggle
controls_next
info_toggle
playlist_toggle
a
Follow us